Basisschool Wilakkers

Staking op 30 en 31 januari 2020

14-01-2020
Beste ouders,

Op donderdag 30 januari zullen een aantal collega's staken, de groepen die het betreft hebben reeds bericht gehad.
Op vrijdag 31 januari is de gehele school dicht, dit omdat we dan deelnemen aan de door SKPO georganiseerde actiedag.

Wij hopen op uw begrip
Beste ouders,
 
 
Ik wil u graag op de hoogte brengen van de stand van zaken met betrekking tot de aangekondigde onderwijsstaking van donderdag 30 en vrijdag 31 januari en de consequenties die het heeft voor De Wilakkers.
 
Zoals eerder in het nieuws is geweest hebben de vakbonden in het onderwijs na het cao-akkoord van december 2019 besloten om de aangekondigde staking door te laten gaan. Als school staan we volledig achter het doel van de staking namelijk; de aantrekkelijkheid van ons mooie vak die onder druk staat verbeteren, het gebrek aan noodzakelijke maatregelen tegen het groeiende lerarentekort, vermindering van werkdruk en een eerlijk salaris. 
 
We hebben samen met de directies en het bestuur van onze stichting gesproken over de consequenties en daarop besloten om op vrijdag de 31ste januari hier een collectieve actiedag van te maken. Dit houdt in dat op vrijdag de school gesloten is voor alle leerlingen.
 
Nu is het zo dat ook op donderdag de 30ste januari een stakingsdag gepland staat door de vakbonden en dat op de Wilakkers hier ook de helft van de leerkrachten aan gehoor gaat geven. De andere helft heeft aangegeven te willen komen werken.
Er is daarom besloten om voor de groepen van de leerkrachten die niet gaan staken de school open te houden, zij zullen dan gewoon les krijgen. De groepen waarvan de leerkracht staakt zullen dan thuis moeten blijven, voor deze groepen is er die dag geen les.
Via het ouderportaal krijgt u te horen of de groep van uw kind wel of geen les heeft die dag en derhalve naar school komt of niet. Wij hebben ook geen opvang voor de kinderen die dus geen les hebben.
 
Ik weet dat dit behoorlijke consequenties heeft voor iedereen, ik heb getracht dit zo snel mogelijk geregeld te krijgen. Ik hoop op begrip voor de situatie en wil nogmaals de hoop uitspreken dat we niet weer op herhaling moeten.
Wel wil ik uitdrukkelijk aangeven dat ik me grote zorgen maak aangaande het lerarentekort en hiermee de kwaliteit van ons onderwijs, niet alleen op De Wilakkers, maar in heel Nederland.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Alexander Fransen
Directeur basisschool De Wilakkers
 

Informatie voor nieuwe ouders

Wilt u extra informatie? Klik op onderstaande links voor meer informatie over hoe u uw kind bij onze school kunt aanmelden.
Daarnaast kunt u als bestaande ouder direct naar het ouderportaal.
We hebben ook de schoolgids ter beschikking.