Basisschool Wilakkers

Extra editie: Nieuwsberichten van de maand oktober

24-10-2019
Schooljaar 2019 - 2020
Nummer 4 | oktober 2019


Extra editie ! 


-Staking 

Zoals u vast gehoord heeft, hebben de vakbonden op 6 november weer een staking aangekondigd in het primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs. Inzet van de staking is: de aantrekkelijkheid van het vak vergroten, maatregelen tegen het lerarentekort, vermindering van de werkdruk en een eerlijk salaris. 
Het is nog niet bekend of De Wilakkers dicht gaat. We houden u op de hoogte.  


-Afscheid Sandra Verstegen 

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest op 'de Wilakkers' ga ik een nieuwe uitdaging aan. Per 1 januari ga ik als teamleider werken op een basisschool in Veghel. Een hele mooie kans om me verder te ontwikkelen als schoolleider; ik heb er dan ook heel veel zin in. Het nadeel is dat ik de Wilakkers ga verlaten, waar ik al vele jaren met ontzettend veel plezier werk. 
Ik wil iedereen alvast bedanken voor de fijne samenwerking en het samen bouwen aan een mooie school met geweldige leerlingen en een fijn en kundig team. Ik ben blij dat ik daar een steentje aan bij heb mogen dragen. Ik zal 'de Wilakkers' zeker gaan missen! 
De komende weken ben ik natuurlijk nog gewoon aan het werk en zien we elkaar vast nog eens op school. Aan afscheid nemen doe ik niet. Ik zeg gewoon "tot ziens" en wie weet waar we elkaar nog eens tegenkomen! 
Sandra 

 

-Nieuws van de Mediacoach 

Omdat veel ouders vragen hebben over het mediagebruik van hun kinderen heeft de mediacoach een extra nieuwsbrief gemaakt. In deze nieuwsbrief worden (lees)tips en ideeën voor activiteiten op het gebied van mediawijsheid gegeven. Zie bijlage.  

 

-Cursus Vloggen  

Vanaf 11 november wordt door de BSO van Korein  de workshop ''Vloggen en meer'' aangeboden. Aanmelden kan tot en met 27 oktober. Zie bijlage. 

 

-Basisschool Schaatsfestijn 

Ook dit jaar wordt het basisschool schaatsfestijn weer georganiseerd, en wel op vrijdag 22 november. IJsclub Eindhoven (IJCE) en het IJssportcentrum Eindhoven staan in de startblokken om er weer een groot Schaatsfestijn van te maken voor kinderen van alle Basisscholen uit Eindhoven en omgeving. Het Basisschool Schaatsfestijn vindt plaats in het overdekte IJssportcentrum Eindhoven (Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX Eindhoven). 

Kinderen kunnen meedoen vanaf 6 jaar wanneer ze zich zelfstandig en zonder schaatsrekje op het ijs kunnen begeven. Wanneer een kind zelf geen schaatsen heeft, zijn deze vanaf 16.45 uur voor € 4,- te huur bij RONO sport schaatsverhuur in de ijshal. De kinderen mogen 20 of 40 minuten schaatsen. Snelheid speelt hierbij geen rol. Ieder deelnemend kind ontvangt een mooie medaille als aandenken aan dit Schaatsfestijn.    

Alle familieleden, kennissen en vrienden van de deelnemers hebben tijdens het schaatsfestijn gratis toegang tot de ijshal, maak gebruik van de zittribune.  

Opgeven gaat als volgt:  

Lever vóór 7 november een envelopje met het aanmeldformulier (zie bijlage) met E 2,50 in bij de leerkracht. Op deze envelop staan de naam van de leerling, de groep en of het kind 20 of 40 minuten schaatst.  

Wij hopen weer met veel kinderen van de Wilakkers aan de start te staan! 

 

-Nog een stagiaire 

In de vorige nieuwsbrief stelden verschillende stagiaires zich voor. Er is nog stukje binnengekomen van Amber: 

Hallo allemaal,                                     

ik ben Amber en ik ben een derdejaars Pabo student aan de Fontys in Eindhoven. Tot eind januari zal ik stage lopen in groep 4a bij juf Marlies. Ik loop twee dagen per week stage, op maandag en dinsdag. Vanaf januari ga ik twee minoren volgen. De minoren die ik ga volgen zijn: muziek en het jonge kind (groep 1/2). In mijn vrije tijd dans ik graag. Ook heb ik het altijd leuk gevonden om te acteren. Bij mij in de klas krijgen de kinderen dus zeker te maken met dans- en dramalessen! Het belangrijkste vind ik dat kinderen met plezier naar school gaan en zich prettig voelen bij mij in de klas. Als je vragen hebt, kun je altijd op maandag of dinsdag na schooltijd langs komen! 

 

Informatie voor nieuwe ouders

Wilt u extra informatie? Klik op onderstaande links voor meer informatie over hoe u uw kind bij onze school kunt aanmelden.
Daarnaast kunt u als bestaande ouder direct naar het ouderportaal.
We hebben ook de schoolgids ter beschikking.