Basisschool Wilakkers

Nieuwsberichten van de maand oktober

10-10-2019
Schooljaar 2019 - 2020
Nummer 3 | oktober 2019


-Presentatie van onze visie en algemene ledenvergadering van de oudervereniging
Via het ouderportaal bent u reeds uit genodigd  (mede namens de oudervereniging) voor de presentatie van onze nieuwe visie, op donderdag 24 oktober. Deze visie is mede vorm gegeven door uw inbreng tijdens de avond die we hebben gehouden in januari van dit jaar. We zullen u ook vertellen hoe we deze zullen gaan concretiseren.
Voorafgaand hieraan zal de algemene ledenvergadering van de oudervereniging  plaatsvinden. De oudervereniging presenteert haar jaarverslag en vertelt hoe de financiën ingezet zijn.
De aanvang van deze avond is om 19.30u (de inloop met koffie en thee is vanaf 19.15u) en om ongeveer 22.00 u zal het afgelopen zijn.
Wilt u aan de leerkracht van uw kind via het ouderportaal doorgeven of u aanwezig zult zijn op deze avond?
Wij hopen op weer een fijne en waardevolle avond.

 
- Personele zaken
 -Juf Carolijn en haar man Remco hebben samen een mooie dochter gekregen genaamd Suze. Suze is het zusje van Milan. Wij wensen Carolijn een hele fijne tijd toe met haar gezin en zien haar graag weer terug in 2020! 
-Juf Marte komt terug van haar bevallingsverlof en start na de herfstvakantie in groep 6b. Wij danken nogmaals juf Brigitte voor de fijne vervanging en wensen juf Marte alvast succes toe met haar start! 
 
-Infoavonden zindelijkheidstraining                              
Op dinsdag 22 oktober organiseert de GGD een infoavond over bedplassen bij kinderen en op dinsdag 12 november organiseert de GGD een infoavond over broekpoepen. In de bijlage leest u meer informatie over deze avonden.
 
-Opening Kinderboekenweek                                                 
Op woensdag 2 oktober vond de gezamenlijke opening plaats van de Kinderboekenweek met het thema "Reis mee!" Meneer Alexander las aan alle kinderen het verhaal "O, wat mooi is Panama!" voor. Dit gaat over een reis, waarna blijkt dat geluk ook heel dichtbij kan zijn. En daarna kon er volop meegezongen en gedanst worden op het lied "Reis mee!" dat door de luidsprekers klonk. Verder lag er die ochtend voor alle groepen een nieuw leesboek als cadeautje klaar om de Kinderboekenweek goed mee te starten!
 
                 
Daarnaast was er de "kleedjesmarkt", ook dit jaar weer een succes! Vanwege het slechte weer werd deze voor het eerst beneden in de hal en de speelzaal van de kleuters gehouden. Wat een gezelligheid al die kinderboeken, kleurige kleedjes en blije gezichten van kinderen als ze weer een mooi of grappig boek gekocht hadden.
 
-Familie vrijwilligerswerk? Gezellig!
 In Eindhoven geeft 65% van de organisaties aan een tekort aan vrijwilligers te hebben (Vrijwilligerspunt, 2017). Eindhoven Doet heeft zich tot doel gesteld dit met 5% te verminderen.
Om nieuwe aanwas van vrijwilligers ook voor de toekomst te bewerkstelligen, is het belangrijk dat vrijwilligerswerk al in de opvoeding van kinderen een rol speelt. Zo kun je vrijwillige inzet verduurzamen.
Vrijwilligerswerk is leuk, je helpt er een ander mee, maar hebt er ook zelf voordeel van. Betekenisvolle ontmoetingen, je talent inzetten, een leuke activiteit doen, ervan leren; slechts een greep uit de voorbeelden van wat vrijwilligerswerk je op kan leveren.
In het project "Familievrijwilligerswerk" van Eindhoven Doet gaan ouders en kinderen samen vrijwilligerswerk doen. Zo maken ouders en kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met vrijwilligerswerk en de organisatie waar zij hun klus doen. Het levert een positieve bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en kinderen maken op jonge leeftijd kennis met vrijwilligerswerk.
Familievrijwilligerswerk kan een uitkomst bieden om meer betrokken mensen aan organisaties te binden. Zij kunnen gezinsleven en vrijwilligerswerk op deze manier combineren. Een mooi initiatief, waar gezinnen aan kunnen deelnemen:
https://eindhovendoet.nl/verhaal/familievrijwilligerswerk?fbclid=IwAR3yuPwnyB-1nYBU2AYDNggffwOA0T4tFT4xQCz8R1FV2cnIK2msin0F34E
 
-Basisschool Schaatsfestijn, ouders gevraagd
Bijgaand (nogmaals) de uitnodiging voor het Basisschool Schaatsfestijn op vrijdag 22 november 2019 in het IJssportcentrum Eindhoven.
Ook dit jaar gaan we als school natuurlijk meedoen aan het Schaatsfestijn dat wordt georganiseerd in het  IJssportcentrum Eindhoven op 22 november. Voor dit evenement zoeken we nog enthousiaste ouders, het liefst 2, die op het ijs de kinderen willen ondersteunen en een versnapering willen aanbieden. 
Dus kan je 22 november vanaf 18.00u en ben je bereid versnaperingen in te kopen -budget is geregeld door de OR- en op locatie uit te delen? Neem dan even contact op met de ouderraad: or-wilakkers@skpo.nl en wij helpen je graag verder.
Voor verdere informatie over het schaatsfestijn: 
https://www.ijce.nl/event/basisschool-schaatsfestijn
Na de vakantie volgt er meer informatie over deelname voor de kinderen. 

-Voorstellen stagiaires
Er zijn momenteel veel stagiaires op school. De stagiaires van nu, zijn de leerkrachten van de toekomst! In onderstaande stukjes stellen ze zich aan u voor.

Hoi! Ik ben Lisanne Heuer, 22 jaar en u zult mij wellicht al hebben zien rondlopen op de Wilakkers de afgelopen weken of vorig schooljaar. Ik studeer aan de pabo in Eindhoven en zit in mijn afstudeerjaar. Op dit moment ben ik lio-er in groep 7B waar ik inmiddels al een aantal weken les aan het geven ben. Op maandagen en dinsdagen ben ik in deze groep aanwezig. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en heb ik het volste vertrouwen dat ik mijn opleiding met succes zal afronden op de Wilakkers!
Groetjes Lisanne

Mijn naam is Niels Driessen, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Veghel. Ik kom komende periode met ontzettend veel zin bij groep 5A in de klas stage lopen.
Ik ben een sociaal dier, dat betekent dat ik eigenlijk altijd onder de mensen ben. Ik hou hiervan en dit zoek ik ook in mijn werk. Ik drink niet, maar ik ben wel in voor een gezellige avond. Sporten is echt mijn ding! Ik speel zelf voetbal en zaalvoetbal. Daarnaast werk ik bij de Lidl in Veghel en bij Landal Coldenhove in Eerbeek. Bij de laatste heb ik afgelopen zomer met heel veel plezier stage gelopen en ik ben super blij dat ik hier mag blijven werken. Hier zit ik in het fun en entertainment team. Ik ben zelf erg leergierig en ik hou er ook van om mijn kennis over te brengen op anderen. Ook vind ik dat iedereen respectvol moet zijn naar elkaar. Waar zou ik beter op mijn plek zitten dan hier als ik graag met kinderen werk, ze wat wil leren en mee op wil voeden?
Mocht je nou nog meer willen weten over mij en nog vragen hebben, kom dan vooral even langs dinsdag voor of na de lessen.
Groet, Niels

Mijn naam is Isa Bruijnen en ik ben in mei 19 jaar geworden.
Ik studeer momenteel in het tweede leerjaar op de Pabo in Eindhoven.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om tijd door te brengen met vrienden en familie.
Verder vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn en ik hoop ook dat ik op stage mijn creativiteit kan laten zien.
Ik ben blij om te zeggen dat ik het komende halfjaar stage mag lopen bij groep 3b van juf Yvonne.
En ik hoop op een leerzaam en gezellig jaar op de Wilakkers!
Groet, Isa

Mijn naam is Loes Hertog en ik studeer momenteel in het 2e leerjaar op de Pabo te Eindhoven. Dit schooljaar kan je mij op school zien rondlopen. Mij zul je voornamelijk zien lachen.
Het eerste halve jaar sta ik voor groep 3a bij Eline.
Ik ben 21 jaar jong en dat kun je zeker ook aan mij merken.
Spontaan en gek is een manier waarop je mij kunt omschrijven.
In het weekend vind ik het leuk om te shoppen, te zingen en op pad te gaan met vriendinnen. Ik houd van musicals en theateropvoeringen.
Ik sta altijd open om een praatje te maken en ik heb ontzettend veel zin in dit jaar op de Wilakkers! Tot snel!
Groet, Loes

Ik ben Amber en ik studeer op de Fontys in Eindhoven om leerkracht basisonderwijs te worden. Op dit moment zit ik in mijn derde leerjaar. Aankomend half jaar zal ik stage lopen in groep 4a bij juf Marlies. Ik loop twee dagen per week stage, op maandag en dinsdag.
In mijn vrije tijd dans ik graag. Het lijkt me erg leuk om op school ook iets met dans/drama te gaan doen. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en ik hoop hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen!
Als je vragen hebt, kun je altijd op maandag of dinsdag na schooltijd langs komen!
Groet, Amber
 
Hallo allemaal! Sommige van jullie hebben het misschien al meegekregen, anderen nog niet. Ik ben de nieuwe stagiaire in groep 8B bij meester Rob. Mijn naam is Bas van der Pols, ik ben 22 jaar oud en ik studeer nu sinds september aan de PABO van de Fontys in Eindhoven. Dit doe ik met heel veel plezier en vooral de stagedagen zijn super tof! Iedere dinsdag en (zo goed als) iedere woensdag ben ik aanwezig op school. Mocht je vragen hebben, ben dan niet bang om ze te stellen! Zelf werk ik buiten mijn school, net als Niels van groep 5A, in het Fun & Entertainment team van Landal Coldenhove. Wat mij vooral gelukkig maakt is als anderen zich goed voelen. Vandaar ook dat ik buiten animatie en lesgeven zelf aan musical doe. Het zij, wel op het meest amateuristische niveau dat je kan vinden maar goed als mensen zich maar vermaken ben ik wel tevreden. Verder ben ik erg enthousiast om hier te zijn en hoop ik jullie een beetje geïnformeerd te hebben in wie ik ben en waarom ik hier rondloop. Misschien tot snel!
Met vriendelijke groet,
Bas van der Pols

Aangenaam, wat leuk om kennis te maken! Ik ben Yasmina Boukou, door mijn passie voor het onderwijs ben ik hier terecht gekomen. Ik ben 16 jaar en kom uit Eindhoven. Momenteel zit ik in mijn propedeuse jaar op Fontys Hogeschool kind en educatie, opleiding pabo. De opleiding bevalt me erg, maar natuurlijk kijk ik iedere week uit naar de o zo leuke stagedag! Maar nu weer terug naar mij. Zoals ik eerder heb vermeld ben ik hier gestrand door mijn drift voor het onderwijs. Vanaf jongs af aan roep ik al: Ik word juffrouw. En nu sta ik hier, voor een klas van 20 kinderen die mij juffrouw noemen. Een droom die uitkomt!
Ik heb ook nog vele hobby's, ik schrijf, ik speel piano en ik zet henna. Daarnaast sta ik altijd open voor een praatje! Mocht u mij zien of heeft u interesse in een gesprek? Ik ben er standaard op de dinsdag!
Ik weet nu al dat dit een geweldig jaar gaat worden op De Wilakkers. Ik hoop nog velen van jullie te spreken!
Bedankt voor het lezen. Groet, Yasmina

Mijn naam is Flo van Lieshout en ben 18 jaar oud. Ik woon in Eindhoven in de wijk Stratum. Zelf vind ik het een hele fijne buurt om te wonen. Ik ben een erg actieve en zorgzame jongen die graag kinderen wil helpen met alles. De opleiding die ik volg is Summa sport en bewegen leerjaar 3. Dit jaar kom ik hier het hele jaar helpen om de gymlessen te verzorgen. De dagen dat ik hier aanwezig ben zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Zelf vind ik het heel erg leuk om met kinderen te sporten of te spelen. Ik heb al op meerdere basisscholen gymlessen gegeven dus weet wat me te wachten staat. Het lijkt me daarom ook super leuk om hier zo snel mogelijk te starten en er een mooi jaar van te maken.
Groetjes, Flo

Hallo, ik ben Nathalie Treffers en ik ben 17 jaar. Ik ben dit jaar een stagiair op Basisschool De Wilakkers, dus het lijkt me fijn als ik me even voorstel aan iedereen. Vorig jaar heb ik de havo afgerond op Het Huygens Lyceum. Voor mij was het altijd al duidelijk wat ik later wilde worden, juffrouw. Uiteindelijk ben ik naar de Pabo op de Fontys in Eindhoven gegaan door de kleinschaligheid. Dit is dus mijn allereerste jaar op de opleiding. Ik denk ook dat Basisschool De Wilakkers een uitstekende school is om op stage te lopen voor mijn eerste jaar, dat weet ik eigenlijk wel zeker! Ik ben nu stagiaire van groep 4b bij juf Nancy en juf Catrijn. Ik vind het een topklas!
 
-Start Herfstvakantie
Van 14 oktober t/m 18 oktober zijn alle kinderen vrij!
 

Informatie voor nieuwe ouders

Wilt u extra informatie? Klik op onderstaande links voor meer informatie over hoe u uw kind bij onze school kunt aanmelden.
Daarnaast kunt u als bestaande ouder direct naar het ouderportaal.
We hebben ook de schoolgids ter beschikking.